Velg våre MC-dekk – god kvalitet og rask levering!

Vi selger kvalitetsdekk til konkurransedyktige priser. Hos oss får du MC-dekk fra anerkjente Pirelli og Dunlop, produsenter som har arbeidet i årevis med å finstemme sine MC-dekk for den ultimate kjøreopplevelsen – med sikkerhet i hovedsetet. Bestill nye MC-dekk og dekkskift hos oss i dag og få en konkurransedyktig pris, dekk som er riktig montert, og MC-dekk som passer til din motorsykkel og bruk.

Pirelli MC dekk

Italienske Pirelli ligger alltid øverst på dekktestene og er et merke som vi er stolte over å kunne tilby kundene våre. Pirelli er ensbetydende med kvalitet og kjørekomfort og er kjent for å produsere noen av verdens beste premium-dekk. Det har foregått en enorm utvikling gjennom tidene – radial-dekkene som produseres av Pirelli i dag kan ikke sammenliknes med hjulene som kom med de første motorsyklene for ca. 100 år siden.

Pirelli bruker store ressurser på forskning og utvikling, og er en av de dekkprodusentene som har betydelig fokus på nordiske kjøreforhold. Lurer du på hvordan MC-dekk fra Pirelli er bygget opp? Se infografikk som viser dekkoppbygning på Pirellis nettsider.
Pirelli%20border2

MC-dekk i verdensklasse

Pirelli er stjernene i motorsportverdenen, og satser hardt på dette segmentet. Her er det snakk om presisjon og prestasjon på aller høyeste nivå. Uten dekk i toppklasse har ikke utøverne en sjanse. Pirellis “Ultra High Performance”-dekk troner som nummer én på pallen i Europa, og de er eneleverandør til Formel 1-sirkuset. Rallydekk til World Rally Championshop WRC er de også tungt inne i. Vi trenger kanskje ikke overbevise deg mer om hvor gode Pirelli-dekkene er? Med Pirelli-dekk kjører du sikkert og kan nyte høy kjørekomfort i lang tid, enten du cruiser på landeveien med en Harley, bruker motorsykkelen til “vanlig kjøring” til og fra jobb, kjører både på asfalt og løst underlag, konkurrerer i motorsykkel-racing eller kjører offroad. Velg MC-dekk fra Pirelli neste gang du kjøper dekk!

Kontakt oss for en prat om MC-dekk. Alle våre avdelinger selger og monterer MC-dekk (på løse felger).

Dunlop MC dekk

Dunlop har røtter helt tilbake til 1888, da John Boyd Dunlop begynte å jobbe med å gjøre sønnens sykkeldekk litt mer kjørevennlige, og raskt etter tok patent på dette. Helt siden den gang har Dunlop vært å finne i toppskiktet når det gjelder MC-dekk. Dunlop var de første MC-dekkprodusentene som begynte å bruke Kevlar belts og radialer i sine dekk.

De har alltid vært ledende innenfor sitt fagfelt, og vi i Dekk1 er stolte over å kunne tilby MC-dekk fra denne markedsledende produsenten. Enten du kjører Harley Davidson eller driver med off-road-kjøring vil du finne Dunlop-dekk som gir kjøreopplevelsen en ekstra boost.
DUNLOP-LOGO1%20-%20yellow%20background
Kontakt oss for en prat om MC-dekk. Alle våre avdelinger selger og monterer MC-dekk (på løse felger).

Kjøp trygge MC-dekk med godt veigrep

Dekkene på motorsykkelen spiller en svært viktig rolle. Du har to små kontaktpunkter mellom deg og grusveien eller asfalten, og det er dine nye (eller gamle) MC-dekk! Disse kontaktpunktene definerer hele motorsykkelens balanse og form, og mesteparten av ansvaret for sikkerheten til føreren og andre trafikanter hviler bokstavelig talt på dem og de få kvadratcentimetrene med bakkekontakt de faktisk har. MC-dekk med dårlig veigrep er rett og slett farlig, og bør byttes før du i det hele tatt tenker på å ta fram motorsykkelen om våren.
 
Dekk1 sikrer deg riktige MC-dekk når du trenger det. Hos oss kjøper du MC-dekk fra Dunlop og Pirelli, to velkjente produsenter som har laget kvalitetsdekk i en årrekke. Ønsker du hjelp til å bytte MC-dekk? Kontakt oss gjerne for bestilling eller om du lurer på noe angående MC-dekk.

Dekkenes oppgave

Først og fremst skal dekkene overføre motorkreftene til veien, samt bære vekten av motorsykkel og fører. En av de andre oppgavene et MC-dekk har, er å virke som støtdemperer mot underlaget, og absorbere eventuelle uregelmessigheter man støter på. Et MC-dekk skal ha svært god gripeevne både på tørt og vått veidekke, og det må kunne gi tilstrekkelig veigrep både ved bremsing, akselerasjon og styring.
 
Når man kjøper nye MC-dekk ønsker man selvfølgelig at de skal vare lenge og gi mange gode kilometer på vei eller bane før de må byttes. Det er imidlertid viktig å huske på at det kan være nødvendig å bytte MC-dekk etter noen år, selv om du ikke har brukt motorsykkelen mye. Er du mer opptatt av å kjøre sykkel enn å mekke? La oss ta oss av dekkskift og balansering av dekk! Vi har konkurransedyktige priser på MC-dekk og rask levering. Finn din nærmeste forhandler.

Ta kontakt – vi vet når dine MC-dekk bør byttes!

Vi er eksperter på dekk og vet at et MC-dekk ikke varer evig, selv om kanskje motorsykkelen har stått stille noen år. Alle MC-dekk som er eldre enn 10 år bør som hovedregel byttes ut, selv om de ikke virker slitt og ser ut til å være i god stand. Er du i tvil om det er på tide å bytte? Ta kontakt, så hjelper vi deg å sjekke. Vi har også oversikt over hvilke MC-dekk som kan benyttes til din motorsykkel. Det er viktig at man følger motorsykkelprodusentens anbefalinger om hvilke MC-dekk man kan benytte på en bestemt motorsykkel. Har du flere sett med dekk, men liten plass? Eller er du kanskje på jakt etter dekkhotell til sommer/vinterhjul for bilen?

Dekk1 har EU-godkjente MC-dekk som er skapt for norske forhold

Værgudene i Norge er ikke alltid på MC-førernes side. Vi har skiftende værforhold hele året igjennom, og periodevis kan det komme mye nedbør. Dette krever MC-dekk som er tilpasset det miljøet de skal brukes i. Det er stor forskjell på å kjøre MC om sommeren i solfylte Spania og å dukke gjennom nok en regnskur på våte høstveier i Bergen. Eller cruise over vidda en vårdag hvor det plutselig er snø i lufta selv om værmeldingen meldte noe annet. Er billigdekkene fra ukjente merker gode nok? Nei, vil vi hevde. Det er tryggest å kjøpe fra de store produsentene som Dunlop, Pirelli, m.fl. Har du sett merkedekk til salgs for svært lave priser? Da kan det dreie seg om såkalte OEM-dekk, som er laget for å følge med nye motorsykler, men som har blitt til overs. Levetiden på disse dekkene er kanskje halvparten av levetiden for ordinære dekk av samme merke.

Bruk vår ekspertise når du skal kjøpe godkjente MC-dekk

Kjøp bare MC-dekk som du vet du kan ta deg trygt og sikkert frem med på norske veier, og som er anbefalt for din motorsykkeltype og ditt bruksområde. Sjekk at MC-dekkene du velger er EU-godkjente. På siden av EU-godkjente MC-dekk finner du et langt DOT-nummer, en E og et ringsnummer i en sirkel.
Blir det mye å tenke på? Vi har god ekspertise på MC, og vet hva du trenger. Pirelli og Dunlop har arbeidet i årevis med å komme frem til perfekte gummiblandinger til ulike vei- og klimaforhold, og de har MC-dekk som er spesialtilpasset skandinaviske forhold.

Valg av MC-dekk har konsekvenser for din og andre sikkerhet

Ta deg tid til å finne dekk som er tilpasset din MC eller scooter, veiforholdene og det du skal bruke den til. Din sikkerhet på veien avhenger ikke bare av dine og dine medtrafikanters kjøreferdigheter, og av kjøretøyets stand. Det avhenger også i stor grad av hva motorsykkelen er skodd med. Valg av rette MC-dekk i god kvalitet er av avgjørende betydning. Velg kun MC-dekk fra anerkjente merker, og vit at du får dem montert av fagkyndige personer ved godkjente verksted/forhandlere. Tiden du bruker på å velge dekk er like viktig som tiden du bruker på å velge selve motorsykkelen!

Hos oss får du MC-dekk til ulike kjørestiler

Hva slags motorsykkel du har, hva den skal brukes til og hva slags kjørestil du foretrekker har vesentlig betydning for valg av MC-dekk. Enten du bruker MC-en eller scooteren som transportmiddel gjennom en travel by til jobb eller skole, eller du er blant dem som elsker adrenalin-rushet under en off-road-konkurranse eller racing har vi dekk som passer deg og din motorsykkel. Er retro-stilen med vintage-inspirerte motorsykler heller din greie? Eller lange landeveisturer under sommersolen. Med MC-dekk fra Dekk1.no blir kjørekomforten komplett. Optimalt veigrep og de beste styreegenskaper, kjørekomfort i verdensklasse, og MC-dekk som holder de gode kjøreegenskapene selv etter mange mil på asfalten. Har du scooter? Vi har scooter-dekkene du trenger!

Mønsterdybde på MC-dekk

“Dekk på bil, motorsykkel, moped, traktor, motorredskap, tilhenger og tilhengerredskap skal ha mønsterdybde minst 1,6 mm.”, kan vi lese i Lovdata, om Forskrift om bruk av kjøretøy, § 1-4. Hjul. Dette er absolutt laveste mønsterdybde i følge loven. Man kan gjerne konkludere med at med en mønsterdybde på mindre enn 2 mm kan gi dårligere kjøreegenskaper og sikkerhet. Det samme gjelder MC-dekk hvor slitasjen er ujevn.
 
Mønsterdybden i et MC-dekk måler du i hovedrillene i de midterste tre fjerdeleler  av slitebanens bredde og rundt dekkets omkrets, unntatt der det er plassert slitasjevarslere. Vi hjelper deg gjerne med å måle mønsterdypde og sjekke om det er på tide å bytte ut sykkelens MC-dekk med nye.

God kvalitet på MC-dekk er viktig. Kontakt oss for riktige MC-dekk

De fleste motorkjøretøy har liten kontaktflate med veien. Biler har 4 hjul – og dermed 4 kontaktpunkter. Men MC-dekk har halvparten av det igjen – kun to. I tillegg er all balanse til kjøretøy og fører i disse to punktene.
 
Kjøper du MC-dekk og montering hos en av våre butikker, kan du være sikker på å få trygge og kvalitetssikrede dekk. I forretningene våre vil du finne kvalifisert personell som kan si deg hvilke MC-dekk som er best til nettopp din MC. Dette er ofte viktigere enn dekktester som er tatt på generelt grunnlag, og presentert i et eller annet bilmagasin. Vi kan kjøretøy og gir deg de riktige tipsene. Spør oss gjerne om råd!