Personvernerklæring

Behandling av personopplysninger i Dekk1 AS

Når du bruker nettsiden vår og/eller er i kontakt med oss ved å motta vårt nyhetsbrev eller bestille varer fra oss, vil Dekk1 AS behandle personopplysninger om deg. Nedenfor finner du derfor informasjon om personopplysninger som samles inn, hvorfor vi gjør dette og dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene.
Behandlingsansvarlig for personopplysningene vi behandler er Dekk1 AS ved daglig leder Kjetil Aasheim.

Kontaktinformasjonen til Dekk1 AS er:
Adresse: Drengsrudbekken 12, 1383 Asker
E-post: post@dekk1.no
Telefon: 22098000
Organisasjonsnr.: 979579292

For spørsmål du måtte ha om vår behandling av dine personopplysninger kan du kontakte personvernansvarlig på personvern@dekk1.no.

1. Hvorfor samler vi inn personopplysninger og hva slags informasjon samler vi inn

Vi samler inn og bruker dine personopplysninger til ulike formål avhengig av hvem du er og hvordan vi kommer i kontakt med deg. Vi samler inn følgende personopplysninger til formålene angitt her:
  1. Sende ut markedsføring, nyhetsbrev og gi informasjon om vår virksomhet: E-postadresse. Behandlingen skjer på grunnlag av avtale med deg eller på grunnlag av en interesseavveining. Vi beholder denne opplysningen frem til du selv ber om å bli slettet. Ved behandling basert på interesseavveining, så har vi vurdert det til at vi har en berettiget interesse basert på vår virksomhet i å behandle personopplysningene, og vi vurdert det slik at interessene eller grunnleggende rettigheter og friheter for de registrerte ikke fortrenges ved slik behandling.
  2. Besvare henvendelser som kommer inn til oss. Navn, telefonnummer, e-postadresse og eventuelle personopplysninger som måtte følge av henvendelsen. Behandlingen av personopplysninger skjer på grunnlag av en interesseavveining. Vi har vurdert det slik at dette ofte er nødvendig for å oss for å hjelpe deg med det du lurer på.
  3. Salg av varer og tjenester til privatpersoner. Vi samler til dette formål inn navn, adresse, telefonnummer, epostadresse og registreringsnummer på bil. Behandlingen skjer på grunnlag av avtale med deg i og med kjøpet for å sikre korrekte opplysninger på salgsdokumenter ihht regnskapslov, samt oppfyllelse av forpliktelser om garantiansvar og reklamasjonsrett.
  4. Rekruttering til nye stillinger oss hos. CV, søknad, attester og referanser. Behandling av personopplysninger skjer på grunnlag av samtykke som du har gitt.
  5. For å få informasjon om bruk av våre nettsider benytter vi informasjonskapsler (cookies). Du kan lese mer om cookies og hvilke cookies vi benytter lenger ned på siden. Vi behandler personopplysninger på grunnlag av en interesseavveining. Vi har vurdert det slik at det er nødvendig for oss for å gjøre dette for å tilpasse nettsiden til våre brukere. Vi ivaretar imidlertid personvern ditt ved at vi kun bruker opplysningene til statistikk. I denne statistikken er det ikke mulig å identifisere deg som enkeltperson. Videre sletter vi personopplysningene som samles inn via nettsiden jevnlig.

2. Utlevering av personopplysninger til andre

Vi gir ikke personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Eksempler på slikt grunnlag vil typisk være en avtale med deg eller et lovgrunnlag som pålegger oss å gi ut informasjonen.

Dekk1 AS bruker databehandlere til å samle inn, lagre eller på annen måte behandle personopplysninger på våre vegne. I slike tilfeller har vi inngått avtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i alle ledd av behandlingen. Vi benytter oss av følgende databehandlere per i dag:
  • Telecomputing AS er vår partner på systemer og de tilgjengeliggjør alle våre butikk- og kontorsystemer til oss. De lagrer alle opplysninger i et fullstendig isolert og sikret miljø kun for oss. Opplysningene som lagres er beskrevet i punkt 1.
  • Falck redningstjeneste skal bistå de som har kjøpt På Vei1-forsikring frem til 25. april 2018. De har fått overført navn, adresse, telefonnummer, epostadresse og bilens registreringsnummer for å kunne yte denne tjenesten til de som har krav på den. De vil lagre disse opplysningene i seks måneder eller et år etter solgt forsikring, avhengig av kontraktens varighet.
  • Viking redningstjeneste skal bistå de som har kjøpt På Vei1-forsikring etter 25. april 2018. De har fått overført navn, adresse, telefonnummer, epostadresse og bilens registreringsnummer for å kunne yte denne tjenesten til de som har krav på den. De vil lagre disse opplysningene i seks måneder eller et år etter solgt forsikring, avhengig av kontraktens varighet.

All behandling av personopplysninger som vi foretar skjer innenfor EU/EØS-området.

3. Lagringstid

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for.

Hvis du har kjøpt en vare eller tjeneste av oss vil opplysningene etter regnskapslov og praksis beholdes i inntil 3 år og 6 måneder etter avsluttet regnskap, med mindre vi har et garanti-/reklamasjonsansvar hvor opplysningene vil bli beholdt i 5 år etter avsluttet regnskap.

Hvis opplysningene blir behandlet i forbindelse med en generell henvendelse, vil de bli beholdt til din henvendelse er besvart og avklart og blir slettet med mindre den resulterer i et salg av varer eller tjenester.

Dette betyr for eksempel at personopplysninger som vi behandler på grunnlag av ditt samtykke slettes, hvis du trekker ditt samtykke. Personopplysninger vi behandler for å oppfylle en avtale med deg slettes når avtalen er oppfylt og alle plikter som følger av avtaleforholdet er oppfylt.

4. Dine rettigheter når vi behandler personopplysninger om deg

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside: www.datatilsynet.no.

For å ta i bruk dine rettigheter må du ta kontakt med oss på personvern@dekk1.no eller å ringe vårt kundesenter på 2209 8000. Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager.

Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg - og ikke noen som gir seg ut for å være deg.

Du kan til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke for behandling av personopplysninger hos oss. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å sende en epost til personvern@dekk1.no eller å ringe vårt kundesenter på 2209 8000.

5. Klager

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, så kan du klage til Datatilsynet.

Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no.

6. Endringer

Hvis det skulle skje endring av våre tjenester eller endringer i regelverket om behandling av personopplysninger, kan det medføre forandring i informasjonen du er gitt her. Hvis vi har dine kontaktopplysninger vil vi gjøre deg oppmerksom på disse forandringene. Ellers vil oppdatert informasjon alltid finnes lett tilgjengelig på vår nettside.

Cookies

Vi bruker cookies for å sikre at vi gir deg den beste opplevelsen på vår nettside. Hvis du fortsetter å bruke dette nettstedet vil vi anta at du er fornøyd med det.

 


På dette nettstedet logger vi helt anonymt informasjon om alle besøkende. Vi bruker cookies hovedsakelig for trafikkmåling og optimalisering av innhold. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson.

Cookies – hvordan fungerer det?
“Cookies” er en standard teknologi som de fleste nettsider benytter seg av i dag. En cookie er en liten tekstfil som legges i din nettlesers internminne og gjør at vi kan se hva trykker på, hvordan du navigerer på nettsiden, og hvordan innholdet på nettsiden presterer. Videre samler vi blant annet inn informasjon om navigasjon, tid for besøk og nettleser-versjon osv, dette for best mulig å tilpasse innholdet på vårt nettsted til deg som bruker. De fleste nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, osv.) er stilt inn til å godta cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Vi gjør oppmerksom på at det vil føre til at svært mange nettsider ikke vil fungere optimalt om du ikke aksepterer cookies.

Hvilke cookies benytter vi?

Google Analytics
Vi benytter analyseverktøyet Google Analytics for å studere trafikk, bruksmønstre og trender på dette nettstedet. Dataene som samles inn brukes for å optimalisere brukeropplevelsen og tilpasse innholdet på nettsiden. I henhold til Googles retningslinjer for bruk av Google Analytics samles det ikke inn personlig informasjon om deg som bruker. Dataene som samles inn lagres på Googles servere.

Google Tag Manager
Håndterer sporingskoder og refererer til sporingsoppsett og tracking til 3.partsløsninger som Universal Analytics (Google Analytics). Alt av sporingskoder kjøres og håndteres via Google Tag Manager
Hva lagres: Dine bevegelser og dine konverteringer på dekk1.no. All data er anonymisert og vi lagrer ingen sensitiv informasjon slik som: kredittkortopplysninger, telefonnummer, adresse eller annen form for data som kan identifisere deg som en person. Brukes til optimalisering av nettsiden og tjenester.

Facebook Pixel
Facebook-pikselen er et analyseverktøy som lar oss måle effektiviteten av annonseringen vår på Facebook ved å forstå handlingene folk utfører på nettstedet vårt for optimalisering av FB Ads. (Bygge Audience og remarketing). Man kan bruke pikseldata til å:
- Sørge for at annonsene dine vises til de riktige personene
- Bygge opp annonsepublikum
- Låse opp ytterligere annonseringsverktøy på Facebook
Hva lagres: Hvilke annonser du har sett på Facebook, Hvilke sider du har besøkt på Dekk1.no og hvilke konverteringer du har gjort.

Hotjar
Anonyme data om dine bevegelser og interaksjon med dekk1.no. For å hjelpe oss å forstå hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt, registrerer Hotjar besøkendes økter. Hotjar-skriptet er en websocket-tilkobling som sender følgende informasjon til Hotjar-serverne:
- HTML-endringer som skjer mens den besøkende bruker sidene dine
- Musbevegelser
- Museklikk
- Scrolle-bevegelser
- Tastetrykk for hvit-listede handlinger
- Statistikk for om visningsstørrelsen for nettleser endres
Hver hendelse som spores, lagres i Hotjars sky-database ved hjelp av et tidsstempel som senere brukes til å spille av hendelsene i sekvensiell rekkefølge. Hotjar-skriptet sporer besøkende når de besøker forskjellige sider ved hjelp av en første-parti "cookie", slik at man kan spille av hele sesjonen i et enkelt opptak. Ingen sensitive informasjon eller brukerinformasjon hentes eller lagres.

Sporingspiksler

Sporingspikslene på Dekk1 er for sporing av konverteringer og retargeting. De er ikke containerkoder, og sender ikke tilbake personlige opplysninger. All info på ThumbAd er hashed for å opprette en bruker-ID som er brukbar for vår slutt. Pikslene brenner bare basert på handlingen / hendelsen i GTM.

Gstatic (cookie-less)
Dette benyttes på dekkhotell.dekk1.no for å øke ytelsen for sluttbrukeren. Ved å øke antall instanser en nettleser kan holde vil ytelsen bli bedre - flere instanser kan kjøres samtidig og nettsiden lastes raskere. Dette skjer ettersom det serves statiske komponenter fra flere domener, hvilket gjør at du kan ha 2 instanser per domene. Google bruker CDN servere slik at sluttbrukeren laster ned statiske komponenter mye raskere ved at Google distribuerer innholdet til flere servere rundt i verden og sluttbrukeren laster da ned innholdet fra nærmeste server. Google samler inn IP-adresse og user-agent data for å serve riktig innhold når man laster nettsiden. Det er en Cookie-less request (ingen Cookie blir satt/lest av gstatic.com), så man har ingen mulighet til å spørre om «consent» før nettsiden lastes ned.

Hvordan informasjon innhentes?

Vi samler inn opplysninger gjennom skjemaer på våre nettsider. Det er frivillig å oppgi denne informasjonen. Hvis du velger å ikke oppgi personopplysningene, kan vi være forhindret fra å gi deg tilgang til produktet eller tjenesten. Vi gjør likevel obs på at alle personopplysninger vil slettes, med jevne mellomrom, med mindre det samtykkes til å motta elektronisk markedsføring i fremtiden.

Eksempel på skjema:
- Kontaktskjema
- Når man ønsker å prøve et produkt eller tjeneste
- Ved kjøp av produkter eller tjenester på våre nettsider
- Ved påmelding til webinar, kurs og konferanser
- Når man laster ned dokumenter som e-bøker fra våre nettsider
- Ved påmelding til å motta vårt nyhetsbrev eller blogg på e-post

Formålet med informasjonen som innhentes

- For å kunne gi tilgang til våre produkter og tjenester
- For å kunne sende relevant informasjon
- For å kunne ta kontakt og tilby våre produkter og tjenester

Hvordan slette Cookies?
Normalt sett er de fleste nettlesere stilt inn til å godta cookies. Vi gjør oppmerksom på at du kan slette cookies ved å følge instruksjonene for sletting av informasjonskapsler i din nettleser. Du finner informasjonen om dette i “Hjelp”-funksjonen i nettleseren din. Vær oppmerksom på at å begrense tilgangen til cookies kan påvirke funksjonaliteten på nettstedet vårt.

Hvis du vil fjerne informasjonskapsler(cookie) fra PCen, kan du bruke disse veiledningene:
Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-us/kb/278835#/en-us/kb/278835
Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=no
Safari: https://support.apple.com/kb/PH17191?locale=no_NO
Firefox: https://support.mozilla.org/no/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored
ryds bilglas green logo no
forhandlerikon-gr%c3%b8nn-medium