Norges%20Heftigste%20Felgprogram%202022%20-%209-16%20format%20-%20LQ

Norges HEFTIGSTE felgprogram

Kvalitet til lav pris - til mange biler!

Å finne riktig felg handler ikke bare om smak eller utseende. Vi har utvalget og kunnskapen til å hjelpe deg med riktig felg som passer både bil og lommebok. Ta kontakt med nærmeste butikk og vi hjelper deg å finne drømmefelgene!

Se deg gjerne rundt på siden vår via meny eller utvalget nedenfor, men ikke nøl med å kontakte din lokale butikk. Utvalget er stort, se eksempelvis merker som Vossen, Brock, GMP, Xtreme, STWR-Series, AEZ, MAK, Dezent og DOTZ.
Aluminiumfelg - eller lettmetallfelg handler først og fremst om utseende. Fine felger er med å gi bilen stil og særpreg. Dekk1 har et stort utvalg av felger av høy kvalitet i alle prisklasser. Som frittstående kjede har vi tilgang til det aller meste på markedet til gode priser.  Å finne riktig felg handler derimot ikke bare om smak eller utseende. En felg produseres med forskjellige boltsirkler, navåpning og innpress som skal passe akkurat din bil. Dekk1 har kunnskapen og vi hjelper deg å finne felger som passer både bil og lommebok.

Les mer om felger her.

Brock felger

Tyske Brock Alloy Wheels er en av Tyskland største og ledende produsenter av høykvalitets alufelger. Tysk ingeniørkunst på sitt aller beste.

Det er ikke vanskelig for oss å anbefale Brock Alloy Wheels på det varmeste. 

Brock kjennetegnes av kompromissløs kvalitet og de innehar flere sertifikater til felgene sine enn noen annen produsent. Brock bruker en spesiell keramisk lakk som gir et spesielt pent utseende og ekstrem holdbarhet. Brock leveres med 5 års lakkgaranti og alle modellene er godkjent for vinterbruk (også noen av dem med såkalt ‘polished’ forside).

Brocks produksjon etterstreber de aller høyeste kvalitets- og miljøkrav. Alt produseres i Tyskland, også verktøyene og formene som brukes i produksjonen.

Kun aluminium av absolutt høyeste kvalitet benyttes – som gjennomgår strenge kvalitetskontroller på fabrikken før felgproduksjon. Råmaterialene anskaffes fra utvalgte produsenter der etikk, sporbarhet og kvalitet står i høysetet.

Brock er innovative på design, og leverer moderne felger til nesten alle biler på markedet, spesialtilpasset for den enkelte modell.

Se vårt brede utvalg i felgprogrammet nedenfor, men ta gjerne også en titt på Brock sin felgkonfigurator for å se hvordan modellene ser ut på din bil.
Brock%20-%205%20year%20warranty
5 års lakkgaranti
Brock%20-%20Made%20in%20Europe
Tyskprodusert
Brock%20-%20100%20percent%20winterfit
100% vintergodkjent

Vossen felger

Amerikanske Vossen Wheels, lokalisert i Miami, leverer felger i Ultra Premium / Ultra Luxury segmentet.

Vossen er et ungt selskap i bransjen, og har allerede rukket å etablere seg som en markant trendsetter på en imponerende måte. Få eller ingen kan sammenlignes med Vossens ekstreme nøyaktighet, gnistrende finish, kompromissløse kvalitet og ubegrensede applikasjoner.

HF, VF og CV seriene leveres i et utvalg standardoppsett, samt nærmest ubegrensede muligheter for custom oppsett.

GMP felger

Italiensk design på sitt ypperste!

G.M.P. Gruppe S.r.l. er et selskap som spesialiserer seg på design og masseproduksjon av høykvalitets aluminiumskomponenter til bilindustrien på internasjonalt nivå, med spesielt fokus og erfaring innen lettmetallfelger. Selskapets hovedkvarter ligger i provinsen Bergamo, et italiensk industrisenter som er historisk kjent for sin produksjon.

Xtreme felger

Italiensk design på sitt beste

Xtreme produseres av italienske Alkatec Automotive som er et komplett teknisk felgprodusent dedikert til bilbransjen, og som fokuserer hovedsakelig på design og produksjon for OEM- og ettermarked. De har et team av fagfolk som har vært i felgindustrien i mange år og har jobbet med mange av de største bilbedriftene over hele verden. Alkatec Automotive team sysselsetter spesialiserte fagfolk av forskjellige nasjonaliteter som mellom dem har kunnskap og forståelse for både det europeiske og det amerikanske markedet.

R-Series felger

R-Series ble introdusert i 2016 av Rautamo Wheel Fashion. Rautamo står for kvalitet og design, noe R-Series bærer tydelig preg av. For den moderne sjåfør som vil ligge et steg foran.

R-Series finnes idag til personbil, SUV og Offroad 4x4.


Diverse


Hvorfor lettmetall felger?

Etter at aluminiumsfelgen gjorde sitt inntog er ikke stålfelgen lenger så vanlig. Ulempene med stålfelger er ikke bare at de er tunge, men også at de ruster. Aluminiumsfelgen korroderer den også, men ikke på samme måte som stålfelgen. At den er lettere gir også støtdemperen langt bedre arbeidsforhold. Dette kan være en stor fordel om vinteren, da det er enda viktigere at hjulet til enhver tid er ned til bakken.

Design

Utseendet på en felg handler også om hva som er praktisk. En åpen felg med få eiker er lettere å holde ren enn de tettere variantene. Disse kan ofte være vanskelig å få rengjort ved vask. I tillegg er de tette mindre praktisk om vinteren. Snøen pakker seg lettere, og det er ikke til å unngå at man får kast i et hjul eller tre på grunn av ubalanse.

De tette felgene gjør seg ofte på mindre biler som har små bremseskiver eller tromler. På disse er de tette med på å skjule det som ellers ville vært et åpent hull. På store biler med større bremser kan det nesten være vakkert å vise frem et sett overdimensjonerte bremseskiver og kalipere. Om vinteren anbefaler vi uansett å velge det praktiske fremfor det forfengelige.

Produksjon

Den mest vanlige metoden å produsere en aluminiumsfelg på er støping. Også innen støping av felg er det flere metoder som gir forskjellige resultat med tanke på kvalitet, mens den aller beste metoden innebærer ikke støping i det hele tatt.

Å presse felgen er den nyeste metoden man benytter for å produsere, men dette er også den dyreste. Designet på felgen har i stor grad dreiet seg om å få et utseende man liker, mens man på felger for de raskeste bilene, og innen motorsport, i tillegg har prioritert å tilføre luft til bremser.

Nå er det dukket opp ytterligere et element, nemlig miljø. Det legges i dag betydelige ressurser i utvikling av felger som kan redusere luftmotstanden. Dette for å kunne gå så rimelig og miljøvennlig som mulig.

Holdbarhet og stressnivåer på felg måles og analyseres med datakraft. Når så en felg tilfredsstiller alle de krav man ønsker å tilfredsstille, blir de testet hos uavhengige organer. I stor grad er det TÜV som utfører dette. De gjennomfører da tester for å avsløre materialtretthet på forskjellige nivåer, både sideveis og i rulleretning, samt hvordan felgen takler uforutsette hendelser, som det å kjøre på en stein, og lignende. Kulde er også et viktig element under testingen.

FELGER HURTIGMENY

Brock
vossen-wheels-red
GMP%20logo
Xtreme%20logo
STW%20logo
R-series