Om dekk

Sp%C3%B8rOss5

Spør oss!

Finn butikk

Hvorfor er gode dekk så viktig?

Kontaktflaten mellom bilen og veien er ikke større enn en hånd. Derfor er det viktig at dekkene dine er i best mulig stand og riktige til din bil. Et annet faktum er at 20% av det totale drivstofforbruket er avhengig av dekkene.

Om dekk

Riktig dekkvalg

I motsetning til vinterforholdene, stiller sommeren stort sett de samme kravene til dekkene uansett hvor man befinner seg i verden. Det er stort sett myndighetenes og forbrukernes krav som styrer utviklingen av sommerdekk.

Den overordnede regelen er imidlertid at dekket må tåle bilens topphastighet men det er også mange andre faktorer som spiller inn. Levetid kontra kjøreegenskaper, støy og komfort osv.

Det har de senere årene kommet stadig flere såkalte miljødekk på markedet. De kjennetegnes ved lavere rullemotstand og dermed bedre drivstofføkonomi. Men også for sommerdekk går prioritering av en egenskap gjerne på bekostning av andre.

Rullemotstand og forbruk av drivstoff

Rullemotstand har blitt mer og mer i fokus de senere år. For eiere av elbiler, hvor kjørelengde og rekkevidde er en viktig faktor, kan dette være avgjørende for dekkvalget.

Det er stor forskjell fra dekk til dekk, hvor stor rullemotstand de har, spesielt for vinterdekk. Piggfrie vinterdekk har klart lavere rullemotstand enn piggdekk.

Kvalifisert personell

I våre butikker vil du finne kvalifisert personell som vi gi deg går til hvilke sommerdekk som er best til nettopp din bil. 

Dette er ofte viktigere en dekktester som er tatt på generelt grunnlag. Vi kan din bil og vil gi deg de riktige rådene. Om du har lest en dekktest i et ukeblad eller avis er det ikke sikkert at testvinneren er riktig for akkurat din bil.
info-icon
Mønsterdybde
Nye vinterdekk har en mønsterdybde på 7-8 mm. Loven krever minst 1,6 mm på sommerdekket, målt på det laveste punkt.
info-icon
Alder
Hvor gamle dekkene er kan påvirke kjøre-egenskapene. Vår anbefaling er at dekkene bør byttes etter fire-fem sesonger.
info-icon
Lufttrykk
Riktig lufttrykk spiller en avgjørende rolle når det gjelder dekkets levetid, bilens kjøre-egenskaper og din sikkerhet og komfort