På tide å prøve dekkhotell?

Flere og flere velger å betale noen for å oppbevare dekkene utenom sesong.
På tide å prøve dekkhotell?
De siste 10-15 årene har det vært vanlig at dekkbransjen har tilbudt lagring av dekk for kundene. Det er imidlertid ikke før de siste 5 årene at dekkhotell har vært sterkt økende. Flere og flere velger å betale noen for å oppbevare dekkene utenom sesong. Likevel er det mange som mener at dette er noe de kan gjøre selv.

Hva er det som gjør at noen gladelig betaler for å la en dekkbutikk håndtere dekkene utenom sesong?

Det er mange praktiske årsaker til at dette oppleves som en god investering. Antallet personer som bor i leilighet er flere og flere, og kanskje har man rett og slett ikke plass til å oppbevare dekkene hjemme, eller ønsker å disponere denne plassen til andre formål. Det er også slik at gjennomsnittsstørrelsen på dekk og felger til nye biler har vært gradvis økende, og dermed tar dekkene både større plass og blir tyngre og håndtere.

Når det gjelder dekkenes tilstand er det også et regelverk å forholde seg til med tanke på slitasje og lovlighet. I tillegg har gjerne produsentene av dekkene og dekkbutikkene noen andre formeninger om hva som er anbefalte minstekrav for at du skal kunne ferdes trygt på veien. Med dekkene på dekkhotell kan kundene føle seg trygge på at hjulene blir sjekket grundig før de legges på, slik at man til enhver tid har dekk som opprettholder en trygg og god opplevelse under alle forhold.

I Norge er det vanskelig å spå været. Det eneste som er sikkert er at sesongene skifter, selv om den første snøen alltid kommer brått på, enten den faller i oktober eller desember. Det er likevel slik at man bør legge om til vinterdekk selv om det ikke er snø og is. Synkende temperatur gjør at sommerdekkenes egenskaper forringes, mens vinterdekkene kommer til sin rett. Tilsvarende opplever man på våren, da uforholdsmessig mange lar være å legge om sine piggfrie vinterdekk i troen på at de fungerer fint i plussgrader og på varm asfalt. Dekk1 vet derimot når du bør legge om, og passer på at du blir minnet på dette ved å sende en SMS med innkalling til time. Skulle ikke timen passe går du bare inn på våre nettsider og booker et annet tidspunkt som passer deg bedre.

Når dekkene kommer inn på dekkhotell i Dekk1 er det alltid slik at de vaskes og kontrolleres med en gang. Nyvaskede hjul gjør at salt, asfaltstøv og andre skadelige stoffer ikke ligger og tærer på dekk og felger gjennom en lagringssesong, og er dermed med på å øke levetiden. Skulle vi oppleve at dekk og felg av en eller annen grunn ikke er av en slik tilstand at vi anbefaler å sette de på ved neste sesongbytte, gir vi deg tidlig beskjed om dette, og gir deg en god pris på et nytt sett. Er du selv usikker på tilstand og mønsterdybde kan du gå inn på «Min side» på nettet og sjekke hva som er registrert på dekkene dine.

Alle nye biler leveres nå med dekktrykkovervåkning. I de fleste biler betyr det at det sitter sensorer i dekkene som det er viktig at blir kontrollert ved hvert dekkskifte. For deg som kunde betyr dette at det er enda et forhold som er med på å komplisere dekkholdet. Disse sensorene har batteri med begrenset levetid. Dette sjekker Dekk1 for deg, samtidig som sensorene kalibreres og håndteres slik at dekkene blir satt riktig på bilen igjen.


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyheter og nyttig informasjon fra Dekk1.