Tilhenger - dette kan du også bruke den til

Tilhengerfeste og tilhengere er smart å feste på bilen hvis du er avhengig av å frakte saker. Her er noen av bruksområdene.
Tilhenger - dette kan du også bruke den til
Husk imidlertid først å sjekke følgende
  • Hvor tung henger kan jeg trekke etter bilen min? 
  • Hva er forskjellen på egenvekt og totalvekt?
  • Hva er forskjellen på «tillatt totalvekt» og «aktuell totalvekt»?
  • Hva gjelder førerkortet mitt for?

Mye av dette besvares i vår artikkel om lovligheter rundt tilhenger.

Bilen du kjører må rent teknisk være dimensjonert for hengeren du har tenkt å trekke. Hvis dette ikke korresponderer, hjelper det uansett ikke med rett bokstav i førerkortet. Husk også at maks hastighet for biler med tilhenger eller campingvogn med bremser er 80 km/t. 
 
Her kan du lese mer om disse bestemmelsene.
 

Legg lokk på alt


Vi skal imidlertid fokusere på ekstrautstyret. Er du opptatt av felger, finnes det selvsagt aluminiumfelg å få tak i. Da skiller du deg fort fra naboen din.
 
Mer nyttig er det kanskje med et lokk til varehengeren. Her finnes både løsninger med presenning rett på karmene, og forhøyet presenning som gir vesentlig større lastemuligheter – omtrent som en skaphenger!

Til mange tilhengere finnes også lokk i ABS-plast, omtrent som toppen på en takboks – bare høyere.

redo-for-fard-brenderup-1000-625
 

Stopp tyven!


Påbygningskarmer gjør at du får plass til mer, siden de øker høyden og kan fort tredoble rominnholdet. Det er viktig at disse er avtagbare og er enkle å ta av og på. Disse er også låsbare med valgfri bruk av hengelås på karmlåsene. 
 
Noen ganger kjører du med last som stikker ut bak. Da må denne lasten selvsagt merkes, slik at man ser hvor langt lasten stikker ut. Det er også viktig å huske på at karmen bak ikke kan legges ned, men må tas helt av. Denne karmen vil i tilfelle skjule lykter og kjennemerket, noe som er ulovlig. 
 
Det er også smart med lås generelt mot tyverier, både når hengeren er koblet til og når den står parkert. Og skulle du ha bruk for ekstra lys, kan du kjøpe vanntette LED-lykter som tåler en del og varer en god stund.
 

For proffbrukeren


Trenger du litt mer beskyttelse. finnes det glassfibertopper i ulike høyder, med og uten dør. Og du kan få tak i spesialhengere som treveis tipphengere, primært rettet mot proffbrukeren. Den kan for eksempel ha el-tipp, forluke, sidekarmer, strøluke, stålskjermer, stålkarmer, nødpumpe, bøyelig markeringslys, lyspanel, trådløs fjernkontroll og baklykt beskyttere.
 
Eller skaphengere med innvendig lengde fra 2,5 meter til 3,5 meter. Men den tradisjonelle varehengeren holder i lange baner for de fleste.
 
Når du først har skaffet deg en tilhenger er det lett å bli, en lojal tilhenger.
Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyheter og nyttig informasjon fra Dekk1.